Reacties

Tekeningen en reacties van de cursisten:


Tara

Na lang wachten met veel plezier twee keer meegedaan aan de tekencursus van Suus. Had nooit verwacht zoveel te kunnen leren in korte tijd en hoop mijn nieuwe hobby zeker door te zetten! Aanrader om de creatieve kant op te laten bloeien.


Hemmy

De lessen van Suus zijn zowel in het lokaal als online een feestje. Suus neemt je bij de hand en biedt heel veel structuur, zodat iedereen tot een fantastisch resultaat komt. 

Ik verheug me op dit moment elke week op haar YouTube filmpje dat heel professioneel en mooi is gemaakt. Ik ervaar het als meditatief om aan de hand van haar aanwijzingen te werken en vergeet de tijd. 


Fleur

De lessen bij Suus zijn als geen ander.. Het is een fijne, bijzondere plek van gezellige mensen die zich graag met tekenen bezighoudt. Suus kan prachtig tekenen, in verschillende stijlen, waarin realisme de hoofdrol speelt. Haar passie is om anderen meer over het tekenvak te leren. Stapsgewijs neemt ze je mee om van een schets een prachtig eindresultaat te maken. Mocht je graag iets meer willen gaan tekenen en zoek je een fijne en gezellige plek waar jij je tekenskills verder kunt gaan ontwikkelen, dan raad ik je de lessen van Suus van harte aan!


Anouk

Wat vind ik het jammer dat er nu door de lockdown geen live lessen meer mogelijk zijn! Ik ging altijd graag naar Suus, fijn in haar leslokaal aan de Ruilstraat, samen met de 7 andere cursisten, het was altijd gezellig en ontzettend leerzaam. Verschillende technieken en inspirerende opdrachten passeerden de revue.
Als kunstdocent op een middelbare school en moeder van 3, kom ik moeilijk zelf aan tekenen toe, maar de donderdagen zijn heilig en ik zeg altijd: dit werkt voor mij beter dan yoga.
Maar ook in lockdown niet getreurd, Suus heeft fantastisch mooie en professionele lessen opgezet online!
Ze legt daarin net zoals in de live lessen, alles stap voor stap goed uit en de video’s zijn van hoge kwaliteit. Dat vind ik echt top gedaan!


Linda

Ik heb dit najaar 10 tekenlessen bij Suus gevolgd. Ik heb veel technieken geleerd en gewekt met diverse materialen. Ik ben met name het werken met houtskool erg gaan waarderen. Suus neemt je bij de hand en leidt je door het project heen en leert je afstand nemen en goed te kijken.


Els

Als kind tekende ik vaak. Heel vaak. Vooral paarden. En met heel veel plezier. Les had ik nooit gehad en decennia lang tekende ik nauwelijks. Kort geleden ging ik op zoek naar tekenles, en vond ‘les bij Suus’. Dit is nog veel leuker dan ik vooraf had kunnen bedenken. Suus leert me veel over de compositie, technieken en materialen en stimuleert me een eigen stijl te ontwikkelen. De online variant van de lessen maakt het mogelijk om heel goed te kijken naar de opbouw van een tekening. De filmpjes die Suus hiervoor maakt zijn heel duidelijk en behulpzaam bij het leren. Het motiveert me enorm. Een aanrader!


Marianne

En dan heb je ineens on-line tekenles bij Suus. Een beetje vreemd in het begin, maar zó leuk! Iedere week aan de slag met twee filmpjes waarin alles van begin tot het einde goed en duidelijk wordt uitgelegd. Suus neemt je hier als het ware bij de hand, maar geeft ook genoeg ruimte voor eigen inbreng en ideeën. De opdrachten variëren portret tot landschap, van kleurpotlood tot houtskool. Allemaal even inspirerend! Tweewekelijks even contact helpt om de voortgang erin te houden en je te motiveren. En dat kan Suus als de beste! Altijd positief en met veel kennis van zaken helpt ze je op weg en weet ze overal een oplossing voor. TOP! Ik zou het zo weer doen.


Hemmy

Suus geeft heel prettig, erg duidelijk en laagdrempellig les waar ik veel van opsteek. Haar feedback is altijd plezierig en opbouwend.
De afgelopen cursus was online vanwege coronatijd. Ik vond het heel knap hoe Suus in korte tijd zulke mooie en goede instructiefilmpjes wist te maken. Prachtige tekeningen waren het resultaat. Het voordeel van online vond ik dat je je eigen tijd kunt kiezen en dat je de instructies kunt herhalen.


Vera

Les bij Suus is iedere week weer een feestje. 2,5 uur onderdompelen in die heerlijke tekensfeer samen met andere tekenfanaten en natuurlijk met Suus, een vrolijke, inspirerende en vooral bekwame docente. Voor mij persoonlijk hebben de aanmoedigingen van Suus en de lessen ervoor gezorgd dat ik ook thuis tussen de bedrijven door weer aan het tekenen ben geslagen. Heerlijk. En door de kennis die ik heb opgedaan in de lessen gaat dat hartstikke goed! Suus heeft voor iedereen een vriendelijk woord én een scherp oog voor kleine verbeteringen die je vooruit helpen. Wonderbaarlijk om te zien dat werkelijk iedereen aan het einde van de les met een prachtig resultaat naar huis gaat. Voor je het weet is de tijd alweer voorbij en moet je ontwaken uit je lekkere tekenbubbel. Hè weer een week wachten!


Sonny

Als kind hield ik erg veel van tekenen. Helaas heb ik na teleurstellende lessen en beoordelingen op de kunstacademie, waar we zonder techniek of instructie in het diepe werden gegooid, het tekenen opgegeven. Een paar jaar later wilde ik toch weer iets met tekenen proberen en ik ben zo blij dat ik Suus gevonden heb! Ze geeft heel duidelijk les, voor zowel beginners als mensen die al bezig zijn met tekenen. Met leuke en gevarieerde opdrachten leer je heel snel verschillende technieken, stijlen en materialen kennen. In het fijne lokaal is de sfeer altijd erg gezellig en het gebeurt vaak genoeg dat we aan het eind van de les nog niet willen stoppen. Kom het proberen, je hoeft niet lang te wachten voor je iets moois op papier hebt gezet, je begint gelijk met echte tekeningen.