Inschrijven

Najaar Cursus ‘Dierenportretten‘.
Het seizoen is reeds gestart, inschrijven is niet meer mogelijk.

Lesdata
Het seizoen start op 4 september en loopt tot 29 november 2023.
Er zijn geen lessen in de herfstvakantie van 16 t/m 19 oktober.

Lesdagen
Keuze uit:
Maandagavond, 19:30u – 22:00u
Dinsdagmiddag, 13:30u – 16:00u
Dinsdagavond, 19:30u – 22:00u
Woensdagavond, 19:30u – 22:00u
Donderdagavond, 19:30u – 22:00u

Inhoudelijk
Het onderwerp dit najaar zijn fascinerende dierenportretten, een zeer toegankelijk en leuk onderwerp! Er komt veel aan bod komt want we tekenen de dieren zo natuurgetrouw mogelijk na. Denk hierbij aan het tekenen van vacht, glans, licht en schaduw gebruik, compositie keuzes, textuur definities en meer! Tijdens de cursus zullen er twee uitdagende technische oefeningen gegeven worden. Deze oefeningen geven inzicht in het levensecht tekenen van het onderwerp met een uitgebreid stappenplan dat meerdere lessen duurt. Suus laat door middel van haar demonstraties zien hoe u op praktische en leuke wijze tot mooie resultaten komt. Na afronding van een technische oefening  gaat u doorpakken met uw opgedane kennis via de zogenoemde vrije oefening. Tijdens een vrije oefening gaat u datgene tekenen wat u zelf bedacht heeft en geïnspireerd op de voorafgaande technische oefening. Door deze aanpak ontdekt u wat goed gaat en waar nog oefening nodig is, onder begeleiding van Suus. Tijdens de eerste helft van de cursus tekenen we met diverse witte tekenmaterialen op zwart papier en tijdens de tweede helft met pastelkrijt en pastelpotloden in kleur. De materialen dient u zelf aan te schaffen, u ontvangt daarvoor een materialenlijst.

NIEUW: speciaal voor de nieuwsgierige beginner komt er een startersgroep op de donderdagavonden. Ook bij deze cursus tekenen we fascinerende dierenportretten natuurgetrouw na. Er zullen drie technische oefeningen gegeven worden met een uitgebreid stappenplan dat Suus zal demonstreren tijdens de lessen. Bij deze cursus is er minder tijd voor vrije oefeningen omdat er meer technische oefeningen zijn. Mocht als u eerder klaar zijn met een technische oefening dan kunt u verder met een vrije oefening, uw eigen invulling. We tekenen voornamelijk in zwart-wit en gebruiken uiteenlopende tekenmaterialen als houtskool, krijt en kleurpotlood. Deze donderdagavondcursus is mooie kans om te starten en te ontdekken hoe leuk tekenen kan zijn!

Kosten
Deze cursus heeft 12 lessen van 2,5 uur en kost 345,- euro incl. 21% BTW. De benodigde tekenmaterialen dient u zelf aan te schaffen, u ontvangt een materialenlijst.

Inschrijven
Het seizoen is reeds gestart, u kunt zich aanmelden voor de mailinglist zodat u op de hoogte wordt gesteld zodra inschrijven weer mogelijk is voor het volgende cursusseizoen, gepland medio januari 2024. Mail naar ikwil@lesbijsuus.nl o.v.v. mailinglist.

TIP: een digitale tekenles kunt u het hele jaar afnemen, deze zijn is niet afhankelijk van een seizoen, zie bij menu: Tekenles Online voor verdere info.

Locatie
Hildegardisstraat 8 Rotterdam Noord, zie kopje locatie.

Algemene voorwaarden
Na uw inschrijving krijgt u per e-mail bericht of u geplaatst bent. Op dat moment is de inschrijving bindend en bent u het cursusgeld verschuldigd. Het cursusgeld dient volledig voorafgaand aan de cursus voldaan te zijn en overgemaakt te zijn binnen de gestelde termijn vermeld op de factuur. Contant betalen of in termijnen is niet mogelijk. Alleen bij gevolg van overmacht wordt restitutie verleend, mits bij tijdige berichtgeving. Bij restitutie wordt altijd 20% ingehouden aan administratie kosten. Restitutie is niet meer mogelijk vanaf 2 weken vóór aanvang van de cursus of workshop en nadat de cursus of workshop gestart is. Annuleren is dan niet meer mogelijk en het volledige lesgeld is verschuldigd. Het cursusgeld wordt jaarlijks in juli met verhoogd i.v.m. stijgende bedrijfskosten en inflatie. Lessen missen is op eigen risico, soms is het mogelijk om een les bij een andere groep in te halen, mits in dezelfde week en als er plaats is. Lesdata van de cursussen zijn onder voorbehoud: mocht de docent verhinderd zijn dan wordt er gezocht naar een alternatief zoals een digitale versie van de les of verplaatsing naar een ander moment als dat mogelijk is. Het inhalen van lessen of workshops is door praktische redenen niet mogelijk. Het ter beschikking gestelde lesmateriaal mag niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan welke binnen het kader van de cursus zijn gesteld (Art. 11 auteursrechten). Bij het tonen van resultaten van de cursus op social media wordt vriendelijk verzocht om Les bij Suus te vermelden, op Instagram graag #lesbijsuus vermelden. Een cursus of workshop vindt doorgang onder voorbehoud van minimaal 6 en maximaal 8 inschrijvingen per cursus of workshop. U krijgt hierover tijdig bericht, uiterlijk een week voor aanvang. Inschrijvingen worden niet automatisch verlengd. U dient zich voor iedere cursus of workshop opnieuw in te schrijven. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Schrijf u tijdig in om zeker te zijn van een plaats. Meldt u aan voor de mailinglist als u op de hoogte wilt zijn wanneer inschrijven mogelijk is. Voor degenen die in voorafgaande jaren les hebben gehad kan het gebeuren dat een technische oefening reeds gedaan is. Mocht dit een probleem zijn dan zal hiervoor een alternatief gezocht worden.

Hartelijk dank voor uw interesse en graag tot ziens!