Tekenles

Bij de tekenlessen van Suus ligt de nadruk op het natuurgetrouw weergeven van een onderwerp. De originele lesopzet met thema’s, technische oefeningen en vrije oefeningen laat telkens verrassende kanten van het tekenen zien! Ook zonder tekenervaring kunt u gerust deelnemen, het enige wat u nodig heeft is enthousiasme!

Er wordt les gegeven aan kleine groepen, er zijn maximaal 8 deelnemers waardoor er veel ruimte is voor individuele begeleiding. De groepsdynamiek zorgt voor veel kennisoverdracht aangezien iedere deelnemer een andere hoeveelheid ervaring met tekenen heeft. Na afloop van iedere les is er een korte bespreking, er worden dan veel waardevolle tips gedeeld!

Een cursus heeft thema’s; daarmee gaan we inzoomen op bepaalde onderwerpen en bepaalde materialen. Voor de eerstvolgende cursus van april t/m juni 2022 zijn de volgende thema’s bepaald: voedsel in kleur met pastelkrijt en portret in zwart-wit met houtskool en potlood.

Per thema is er een zogenaamde technische stap-voor-stap oefening en daarna de vrije oefening. Na voltooiing van de technische oefening gaat u met de opgedane kennis zelfstandig door met de vrije oefening. Deze vrije oefening vult u zelf in, passend in het gestelde thema en voortvloeiend uit de technische oefening. Suus adviseert en helpt daar waar het nodig is. Hierdoor ontdekt u wat goed gaat en waar nog oefening nodig is. De verdieping middels de vrije oefening neemt gemiddeld 2 lessen per thema in beslag naast de 3 lessen voor de technische oefening.

U kunt meerdere cursussen volgen aangezien iedere cursus verschillend is qua thema’s. De cursussen zijn voor volwassenen, 18 jaar en ouder.